Nürburgring failliet verklaard 1 minute leestijd

Nürburgring 2008 construction in progress
Het bedrijf achter de exploitatie van de Nürburgring ging al jaren gebukt onder een hoge schuldenlast, het circuit was voor de crisis bezig met een grote expansie. In 2007 werd begonnen met de bouw van een groot experience center en pretpark aan het circuit, de Nürburgring zou de plaats worden voor de presentatie van de nieuwste auto’s. Terwijl de constructie van de gebouwen in 2008 (foto) in volle gang was, sloeg de crisis ook toe in Europa. De schuldpositie van Nürburgring GmbH is inmiddels opgelopen tot € 330 miljoen.

Europese steun
Om een faillissement te voorkomen had het management een steunaanvraag van € 13 miljoen geplaatst bij de EU, afwijzing zou faillissement betekenen, dat gebeurde ook. De baten van het bedrijf worden geschat op een schamele € 126 miljoen, wat een grote strop zou betekenen voor de burgers van Rheinland-Pfalz, de inmiddels voormalig eigenaren van het bedrijf.
Op dit moment doet de curator onderzoek naar een oplossing voor de toekomst, ook is er een onderzoek gestart door de EU naar oneigenlijke steun en zelfs mogelijke fraude in de boeken.Categorie