Definitief de stekker uit TVR 1 minute leestijd

TVR Cerbera Speed 12
Ondanks grote plannen van Nikolai Smolensk met TVR heeft het Engelse merk het niet gered. Vanuit Wenen maakte de investeerder bekend dat hij de stekker uit TVR trekt. In 2006 werd het bedrijf opgesplitst, sinds juni 2008 is er geen auto meer geproduceerd in Blackpool waarmee het bedrijf dat in 1947 door Trevor Wilkinson werd opgericht, ophoudt te bestaan.

Cerbera Speed 12
Het kleine automerk wist zelfs bij de presentatoren van Top Gear een indruk achter te laten. Een bijzonder lichtgewicht chassis en body gecombineerd met een zeer sterke motor gaven het automerk een eigen karakter. Een van de meest extreme modellen ooit gemaakt is de Cerbera Speed twelve, een 7,7 liter V12 was goed voor 800 pk bij een gewicht van slechts 1000 kilo.Categorie(ën)