Webber verslaat Alonso 1 minute leestijd

Mark Webber British GP Silverstone
Het circuit van Silverstone ligt Red Bull Racing coureur Mark Webber goed, de goede resultaten uit het verleden heeft hij nu weten te bekronen met een overwinning in de Britse Grand Prix. Fernando Alonso ging een groot gedeelte van de race aan de leiding, maar zag zich in de eindfase van de race ingehaald worden buitenom in de Brooklands bocht. Webber tekende daarmee voor zijn 2e overwinning van het seizoen, McLaren beleefde een dramatische race, Hamilton werd 8e, Button pakte slechts 1 punt op P10.

Regen
De vele regenbuien die vielen op de vrijdag en zaterdag waren op zondag verdwenen, de zon scheen de hele race en Alonso had de race onder controle. Michael Schumacher en Felipe Massa maakte een sterke indruk en reden vooraan, met het vallen van de vlag bleken beide lotussen te sterk voor Schumacher. Sebastian Vettel pakte nog belangrijke punten voor het rijders en constructeurs kampioenschap, hij eindigde 3e op het podium voor de Scuderia Ferrari coureur Massa.

Klachten
Door aanhoudende regen was er een groot verkeersinfarct op de toegangswegen van het circuit, veel bezoekers op zaterdag miste daardoor de kwalificatie. De toeschouwers die vervolgens weer op huis aan gingen, kwamen veelal niet weg door de ondergelopen parkeervelden. De organisatie van het circuit adviseerde daarom om vooral niet naar de race te komen, een beschaamde situatie na de grote investeringen die zijn gedaan in de faciliteiten Ondanks de problemen waren er 127.000 bezoekers en is het management tevreden over de editie.



Categorie