Gerucht: Audi stopt met endurance racing 1 minute leestijd

Audi R18 e-tron Le Mans 2012 winner
Audi heeft een bijzondere staat van dienst in Endurance Racing, van 14 starts op de 24h Le Mans grid, wisten ze 12x te winnen. Alleen Bentley in 2003 en Peugeot in 2009 wisten Audi van de trofee af te houden. Toch overweegt Audi eigenaar VAG om de stekker uit het project te trekken na 2013. Het besluit is in verband gebracht met de intentie van Porsche om in 2014 weer mee te doen aan de endurance races.

Formule 1
Het zou niet logisch zijn voor VAG om 2 eigen merken met elkaar te laten concurreren in de LMP1 klasse, wat het gerucht enige grond geeft. De R18 e-tron die dit jaar oppermachtig bleek, kan volgend jaar nog worden ingezet waarna regels de ontwikkeling van een nieuwe auto vereisen. Om het sportieve imago van Audi te behouden, wordt er door VAG gedacht aan deelname in de Formule 1.Categorie(ën)