Sergio Pininfarina overleden 1 minute leestijd

Sergio Pininfarina
In de nacht van maandag op dinsdag is beroemd designer Sergio Pininfarina op 85 jarige leeftijd overleden. Hij werd bekend door het tekenen van legendarische Ferrari’s waaronder de F40, Enzo en andere modellen zoals de Bentley Azure. Het designhuis Pininfarina werd in 1930 opgericht en tekende voornamelijk voor Fiat, Alfa Romeo en Maserati, in 1966 nam Sergio de leiding over van het bedrijf.

Turijn
Sergio Pininfarina werd geboren op 8 september 1926 in Turijn, een studie aan de Polytechnische Universiteit ronde hij af in 1950 waarna hij aan de slag ging in het designbedrijf van zijn vader, Battista Farina. In 1960 werd hij General Manager van Carrozzeria Pinin Farina, een jaar later gaf de Italiaanse premier toestemming aan Sergio om zijn achternaam te veranderen naar Pininfarina. Op 23 September 2005 werd Sergio Pininfarina benoemt tot Senator voor het leven.Categorie