Green wint bizarre thriller op de Norisring 2 minutes leestijd

Jaimy Green Mercedes AMG DTM 2012 DTM Norisring
Norbert Haug van het Mercedes AMG DTM team was uitzinnig van vreugde op het moment dat Jamie Green de finish passeerde. Terwijl de laatste ronde liep, wist Green in de laatste bocht Martin Tomcyzk in zijn BMW M3 voorbij te steken voor de overwinning. De race die bol stond van de actie duurde niet de volledige 83 rondes, in ronde 78 was de maximale tijdsduur van anderhalf uur bereikt.

Begin
Dat de korte Norisring Jamie Green goed ligt was duidelijk bij aanvang van de race, al 4 keer wist de Canadees hier te winnen. Mercedes AMG collega Paffett mocht van Pole Position vertrekken, maar viel terug naar achter het veld door een ongelukkig tikje in de drukte voor de eerste bocht. Ralf Schumacher wist te profiteren van de malaise, hij pakte met een gemankeerde auto de leiding, door technische problemen viel hij een aantal keren stil, om vervolgens op te geven.

Close Racing
Meer coureurs haalde de eindstreep niet, Susie Wolff werd aangetikt door een Audi om vervolgens de auto in de pitbox te parkeren. Close racing is niet vreemd voor de DTM, op het stratencircuit maakte de rijders regelmatig contact, om er al dan niet vervolgens voorbij te kunnen steken.

Gok
Lang leek BMW onderweg naar een mooie zege, Martin Tomcyzk gevolgd door Bruno Spengler hadden na het sluiten van de pit-window een voorsprong van krap 10 seconden. In de laatste pitstop gokte Mercedes op het verder opdrogen van de baan en stuurde Green met slicks de baan op. Daarmee werd het gat steeds kleiner, in de 75e ronde pakte de Mercedes zonder problemen de M3 bij het aanremmen en uitaccelereren van de 1e bocht. Toen de klok begon met aftellen, leek Green net naast de overwinning te grijpen, toch passeerde de snellere C-klasse de M3 in de laatste bocht van de race.

[nggallery id=87]Categorie