Audi WRT pakt eerste overwinning 1 minute leestijd

Paul Ricard HTTT Blancpain Endurance Series 2012 Audi Club Team WRT
Het Belgische Audi Club Team WRT heeft eindelijk zijn overwinning binnen, Christopher Mies, Christopher Haase en Stephane Ortelli tankt vertrouwen met de 24h van Spa Francorchamps in het vooruitzicht. De overwinning van Audi betekend een einde aan de zege reeks van het Marc VDS team met de BMW Z4, na 85 ronden was het verschil bijna 6 seconden.

Stints
Met name Ortelli moest hard werken voor de overwinning, in een rechtstreeks duel wist hij Maxime Martin achter zich te houden. Door extra gewicht aan boord vanwege de ‘balance of performance’ regel, worstelde het team eerst nog met een onbalans in de auto. Een teleurstellende kwalificatie (15e plek) werd echter in de race rechtgezet. Een tactische pitstop tijdens een safety car situatie maakte het verschil tussen de Audi R8 en BMW Z4.

[nggallery id=92]Categorie