500.000e Cayenne gebouwd 1 minute leestijd

500000e Porsche Cayenne at Leipzig plant
Er werd gedacht dat Porsche nooit een SUV zal produceren, waarop de Cayenne volgde, ook zou Porsche nooit een auto met olie-brander bouwen, waarop (pas recent) de Cayenne en Panamera diesel op volgde. Hoewel sommige Porsche puristen alles anders dan de 356 en 911 afkeuren, hebben de luxe modellen Porsche succes gebracht. In de fabriek te Saxony zijn inmiddels 500.000 modellen gemaakt sinds levering begon in 2010.

Brandweer
De auto zal (nog) niet worden weggezet in het museum, of rondrijden door de PC Hooftstraat. De lokale brandweer mocht tijdens de viering van de mijlpaal de sleutels in ontvangst nemen van de terreinwagen.

Toekomst
Porsche CEO Matthias Muller vertelde dat hij de opwaartse lijn wil voortzetten, de fabriek (1005 werknemers) zal verder worden opgeschaald voor de productie van de Compact-SUV Macan, die eind 2013 begint.Categorie(ën)