Shooting Brake onthuld 1 minute leestijd

Mercedes-Benz CLS Shooting Brake 2012
Tijdens het Goodwood Festival of Speed weekend heeft Mercedes-Benz een nieuw model in de CLS-klasse onthuld, de Shooting Brake. In Stuttgard zijn ze ervan overtuigd dat de auto de innovatieve en creative rol van Mercedes-Benz verstevigd. Dat doen ze door het 4-deurs Coupé concept door te trekken als 5-deurs, met bijzonderheden als bijvoorbeeld een houten bagageruimte vloer.

6 uitvoeringen
De Shooting Brake lijkt een kannibaal in het modellen-gamma van Mercedes-Benz, er bestaat immers al een E-klasse Station. Volgens Stuttgard is er nog wel ruimte voor een sportief alternatief dat geen last heeft van het E-klasse taxi imago. Alle uitvoeringen hebben de 7G+ automaat versnellingsbak aan boord, verder zijn er 6 varianten om uit te kiezen. De lichtste diesel variant; CLS 250 CDI (204 pk), CLS 350 CDI (265 pk) is ook verkrijgbaar als 4MATIC. Er zijn nu ook 2 benzine motoren, de CLS 350 (306 pk) en CLS 500 (408 pk), waarbij het topmodel de CLS 500 4MATIC is.

AMG
Op het Festival of Speed was de Shooting Brake als AMG al te zien, gehuld in een opvallende wrap wat moest lijken op camouflage. Na de onthulling van het CLS Shooting Brake volgde zondag een ‘gelekte’ video waarop de auto van alle kanten is te zien. Wanneer de auto officieel wordt onthuld, is nog onbekend.

[nggallery id=85]

[nggallery id=86]



Categorie(ën)