Zonda R Evo op Goodwood 1 minute leestijd

Pagani Zonda R Evo Goodwood Festival of Speed 2012
Alle mooie primeurs (Bentley Supersport, Aston Martin Vanquish) werden overstemd door de  Pagani Zonda R Evo. Nu de Zonda alleen op bestelling wordt gemaakt, blijft Pagani bezig om de modellen te verbeteren, de 7 liter V12 motor van AMG produceert nu 800 pk. De 50 pk extra is goed voor een topsnelheid van boven de 350 km/h, met een acceleratie van 2,7 seconden naar 100 km/h. Slechts 2 dagen voor de hillclimb van Goodwood had de auto zijn shakedown op de Nürburgring.

Aero-kit
Mercedes AMG ambassadeur en 5 maal DTM kampioen Bernd Schneider reed de auto langs de grand-stands. Toeschouwers zien een auto met vin naar de gegroeide achtervleugel, wat voor het eerst te zien was op Zonda 760 RS van vorig jaar. Nieuwe winglets op de voorbumpers en een verbeterde gewichtsverhouding maken de auto nog stabieler in de bochten. De snelst gereden tijd tijdens de tests op de Nürburgring zijn nog niet bekend.Categorie(ën)