Samenwerking 2 grootste autobedrijven 1 minute leestijd

BMW Toyota Partnership 2012 - Norbert Reithofer en Akio Toyoda
Met een ceremoniele handtekening hebben deze vrijdag van Toyota en Norbert Reithofer van BMW hun samenwerking geformaliseerd. Op korte termijn beginnen de 2 grootste autobedrijven met de ontwikkeling van een nieuwe sportwagen, ontwikkeling van lichtgewicht materialen en alternatieve aandrijvingen. Toyota krijgt direct toegang tot de dieselmotoren van BMW, samen gaan de merken werken aan nieuwe accu-Technologiën.

Sportwagen
BMW lijkt te spelen met de gedachte om een nieuwe sportwagen te bouwen, in navolging van het succes dat de R8 voor Audi bracht. Ook Toyota wil weer een serieuze sportwagen bouwen nadat de Supra in 2002 uit productie ging. Een opvolger van de Supra zou gebouwd kunnen worden op de basis van de 6-serie, terwijl voor de goedkopere Celica de 3-serie uitkomst biedt.

Hybride
Gezien de aard van de samenwerking, zou een sportwagen van lichtgewicht materialen, met hybride aandrijving, in de lijn der verwachting liggen. Toyota verwacht veel te kunnen leren over het sportieve karakter dat een BMW maakt en lichtgewicht materialen van de i3 en i8. In Duitsland is juist de hybride kennis van Toyota welkom.Categorie(ën)