Jaguar gaat groen met de XJ 1 minute leestijd

Jaguar XJ_e Concept 2012
Een Jaguar XJ limo met een verbruik van 3,2 l/100 km en uitstoot van slechts 75 g/km, een plug-in hybrid toekomst waar Jaguar naar toe werkt. De auto wordt aangedreven door de 2 liter 4-cilinder EcoBoost motor uit de Range Rover Evoque, geholpen door een 93 pk elektromotor. Het xj_e prototype zal worden getoond in het TECH paviljoen, terwijl een F-Type prototype op de hill-climb van het Festival of Speed is te zien.

40 km
Het gewicht is een issue voor verbruik, volledig elektrisch rijden kan daarom slechts 40 km. Jaguar is sinds 2008 bezig met de ontwikkeling van een hybride aandrijving, ondersteund door het Technology Strategy Board van de Britse overheid. Prestaties zijn een onderdeel van het Jaguar karakter, een sprint naar 100 km/h is binnen 6,2 seconden gebeurd.

6-cilinder
Zuiniger worden begint direct voor het XJ model, het 2013 model wordt ook te bestellen met een 3 liter V6 turbo motor. De nieuwe motor produceert 335 pk, met een maximaal koppel van 331 Nm. Daarnaast wordt de auto standaard geleverd met een nieuwe 8-traps automatische transmissie, die volgens Jaguar 14% efficiënter schakelt.



Categorie(ën)