Officiële interesse BMW in NedCar 1 minute leestijd

NedCar logo
Een grote uitbreiding van het Mini modellen gamma vereist het zoeken naar een extra fabriek, Mitsubishi kondigde het vertrek bij NedCar eerder aan vanwege daling in de omzet. Een woordvoerder van BMW vertelde Automotive News dat er gesprekken plaatsvinden voor een ‘third party manufacturing contract’. Op dit moment wordt gekeken of de fabriek geschikt is als productielijn voor de auto’s.

VDL
Bij de gesprekken is ook het familiebedrijf de VDL Groep betrokken, Wim van der Leegte vertelde de NOS vandaag dat de gesprekken nog zeker een maand zullen duren. Omdat Mitsubishi geen sociaal plan klaar heeft liggen voor de 1500 werknemers van NedCar in Born, is de zoektocht naar een nieuwe partij extra belangrijk. VDL wacht met de overname op het akkoord van BMW, het overleg met de bonden over de arbeidsvoorwaarden is nog in volle gang.Categorie(ën)