Alonso wint in Valencia 1 minute leestijd

Fernando Alonso Scuderia Ferrari GP Europe Valencia
Ferrari heeft een slechte seizoensstart meer dan goedgemaakt, tijdens de Grand Prix van Europa in Valencia behaalde Fernando Alonso een onwaarschijnlijke overwinning. Vanaf de 11e plek op de grid, reed de Spanjaard naar de hoogste plaats op het podium. Teamgenoot Felippe Massa stelde weer teleur, bij het vallen van de vlag reed hij in de buurt van Alonso; op een ronde achterstand buiten de punten. Lange tijd leek Sebastian Vettel onbedreigd naar de overwinning te rijden, echter viel hij uit met technische problemen 24 ronden voor de finish. Kimi Raikkonen en Michael Schumacher vergezelde Alonso op het podium.

Maldonado / Vettel
Tijdens de kwalificatie en de race wisten Williams coureur Pastor Maldonado, en Red Bull Racing’s Sebastian Vettel zich goed neer te zetten. Terwijl de kwalificatie beslist leek te worden op tienden of honderdste, reed Vettel opeens bijna een halve seconde sneller en pakte daarmee de Pole. Naast de Duitser stond Lewis Hamilton, met daarachter Pastor Maldonado die wederom erg sterk reed in de Williams. Beide coureurs wisten dit echter niet in resultaat om te zetten. Na een safetycar periode moest Vettel opgeven met technische problemen, Maldonado kwam in de eindfase van de race in aanraking met Lewis Hamilton.

7 uit 7
De uitslag in Valencia betekend het einde van de reeks overwinningen door verschillende coureurs. Doordat Vettel geen punten kan bijschrijven verstevigd Alonso zijn leidende positie met 20 punten op Mark Webber. Op 8 juli wordt de Grand Prix van Engeland gehouden op Silverstone.



Categorie