De nieuwe Vanquish 2 minutes leestijd

Aston Martin 2012 Vanquish
In 2007 stopte de productie van de Vanquish, een auto die het nieuwe tijdperk inluidde bij Aston Martin. De door  Ian Callum getekende V12 Vanquish werd in 2001 gepresenteerd, maar geplaagd door klachten over de middelmatige kwaliteit. Door de veel geprezen vormgeving, werden de foutjes vergeven, wat Aston Martin nu 5 jaar later opnieuw gaat proberen.

Tussen DBS en One-77
Op de beursvloer in Genève was de V12 Zagato het pronkstuk van de stand, terwijl iets verderop een model stopte met bestaan, de DBS. Tijdens het Concours Villa d’Este kreeg de wereld voor het eerst de AM310 te zien. Met duidelijke design-cue’s van de One-77, kon het concept zeker de goedkeuring krijgen voor de gasten, terwijl de grootste metamorfose onderhuids plaatsvind.

Geen V12 Vanquish
Door het succes van de Vanquish floreerde Aston Martin en werd het bekend als maker van de meest stijlvolle auto’s op de markt. Door een groter modellen-gamma is (zeker met de Cygnet), een stuk exclusiviteit verloren gegaan. Door al het geld in het laatje heeft Aston Martin wel een veel betere auto kunnen bouwen. Zo is de auto uitgerust met een geüpdatet 6 liter V12 motor (573 pk / 620 Nm) en een volledig nieuw ontworpen chassis (VH Architectuur). De Touchtronic 2 6-traps automaat toont nog wel de keuze voor comfort tegenover prestaties.

Presteren
De nieuwe Vanquish moet het met een vanaf prijs van rond de € 400.000 opnemen tegen auto’s zoals de LP700-4 Aventador en F12berlinetta. De prestaties zijn volgens Ulrich Bez supercar waardig, een topsnelheid van 295 km/h met een acceleratie van 0 naar 100 km/h in 4,1 seconden.

[nggallery id=84]Categorie