Eerste Model S geleverd 1 minute leestijd

Tesla Model S geleverd
Gisteren was een bijzondere dag in de historie van het automerk Tesla, investeerder en bestuurslid Steve Jurvetson kreeg de sleutels van zijn Model S overhandigd. De sedan die past in het masterplan van CEO Elon Musk, is 1 van de eerste die van de band rolt en betreft een ‘Signature Edition’. Gespoten in stijlvol rood en uitgevoerd met bijzondere opties waaronder een 85 kWh accupack wat goed is voor een actieradius van 480 km.

TSLA S1
De auto met bijpassend kenteken heeft een topsnelheid van ruim 200 km/h en een acceleratie naar 100 km/h in ongeveer 4,6 seconden. In de video is de overdracht van de sleutel te zien, de enthousiasme van de nieuwe eigenaar en personeelsleden is merkbaar en goed te begrijpen. De Signature Edition is reeds uitverkocht en de eerste auto’s worden geleverd aan de klanten over 2 weken.

20.000
In het eerste kwartaal van dit jaar werd een verlies van $89.9 miljoen genoteerd, omdat vorig jaar de productie van de Roadster was gestopt. Voor het hele jaar 2012 wordt een omzet van $ 600 miljoen verwacht. Voor 2013 verwacht Tesla tenminste 20.000 auto’s te kunnen verkopen, iets wat met een prijs van $49,900 (na belastingvoordeel) in Amerika goed mogelijk is. Op dit moment wordt nog gewerkt aan diverse lease-constructies, de auto komt aan het einde van dit jaar naar Europa.Categorie(ën)