Eerste overwinning voor Mortara 1 minute leestijd

DTM 2012 Red Bull Ring Edoardo Mortara Playboy Audi A5 DTM
Audi heeft de eerste overwinning van dit DTM seizoen binnen, Italiaan Edoardo Mortara vertrok van Pole Position en wist Tomczyk en Paffett achter zich te houden. De spectaculaire race op de Red Bull Ring in Spielberg werd gekenmerkt door contact en uitvallers (7 coureurs), waaronder Mike Rockenfeller, Timo Schneider en Bruno Spengler. Het was daarmee het weekend van Audi, 5 A5 DTM auto’s finishte in de top 8.

Leiding
Gary Paffett werd 3e en verstevigd daarmee zijn leiding in het kampioenschap. Van de maximaal 100 mogelijke punten, heeft de Brit er 83 gepakt, bijna het dubbele ten opzichte van Mattias Ekstrom die op 47 punten staat. Bruno Spengler is de beste BMW coureur met 43 punten, Mortara maakt dankzij de overwinning een sprong van plaats 13 naar de 6e stek met 31 punten. De DTM gaat nu een maand met vakantie, de eerstvolgende race is op de Norisring op 1 Juli.Categorie