Belgisch feestje op Silverstone 1 minute leestijd

Blancpain Endurance Series Marc VDS Racing 2012 Silverstone
Het Marc VDS Racing Team heeft met coureurs Bas Leinders, Markus Palttala en Maxime Martin wederom een regen race gewonnen. In een race die wel een kopie leek van de eerste ronde in Monza, kon de Z4 onbedreigd naar de overwinning rijden. Het Vita4One Racing team dat ook met een Z4 rijdt kon van Pole vertrekken, maar was niet opgewassen tegen regenrijder Maxime Martin. Het is de 4e overwinning op rij voor het Belgische team, nadat ze ook de 2 laatste races van vorig seizoen wisten te winnen.

Belgisch feestje
Net als op Monza was de start achter de Safety Car, nadat het veld werd losgelaten, toonde Martin gelijk zijn kwaliteit door een grote voorsprong op te bouwen. Halverwege de 73 rondes durende wedstrijd begon de baan op te drogen, wat voor sommige coureurs lastige condities bleek. het Audi WRT team profiteerde optimaal, en namen beslag op de 2e en 3e plaats.

[nggallery id=93]Categorie