De dubbel voor Chevrolet 1 minute leestijd

WTCC Portimao 2012 Alain Menu Chevrolet Cruze- Michael Valliant
Op het circuit van Portimao heeft Chevrolet wederom goede zaken gedaan. In de eerste race was Yvan Muller Seat coureur Tarquini en renstalgenoot Huff te snel af, voor de tweede race liet Alain Menu zijn naam optekenen als winnaar. Tom Coronel deed ook goede zaken, in de eerste race moest hij genoegen nemen met plaats 6, in de 2e race bekroonde hij het weekend met een derde plek. Menu reed het weekend in een bijzondere Michel Vaillant Livery, de overwinning deed eer aan de stripboeken.

Crashes
In de kwalificatie stelde Menu teleur, hij kwam niet verder dan een 9e kwalificatie tijd, maar wist in de race 4 plaatsen goed te maken. Het veld zat dicht op elkaar, de top 3 finishte binnen een seconde, gevechten in het middenveld maakte een amusante race en schepte verwachting voor race 2.
Een grote crash in de eerste ronde van race 2 waarbij ondermeer D’Aste, Di Sabatino en Dudukalo waren betrokken, betekende het einde voor Boardman en Bennani. Voor het einde van de race moest ook Tarquini opgeven terwijl hij vocht voor plaats 4.

Vakantie
Met nog 5 races te gaan dit seizoen, gaat de WTCC op vakantie, in de resterende races gaat het circus op toer door Zuid-Amerika en Azië. Yvan Muller heeft op dit moment de beste papieren, hij gaat aan de leiding in het kampioenschap met 245 punten. Rob Huff volgt op 227 punten, Alain Menu maakt met 210 punten het Chevrolet trio compleet. Best of the rest is nog steeds Tom Coronel met 140 punten.

[nggallery id=83]Categorie