Nieuw verkooprecord voor 250 GTO 1 minute leestijd

Ferrari 250 GTO
Eerder dit jaar kreeg een rode 250 GTO een nieuwe eigenaar voor een record-prijs, de auto is nu van de kroon gestoten door, hoe kan het anders, een andere 250 GTO. 12 jaar geleden kocht Eric Heerema de auto voor een kleine $ 8.5 miljoen, in een privé transactie met Craig McCaw kreeg Eric nu $ 35 miljoen voor de auto. De auto in kwestie werd gemaakt voor Sir Stirling Moss en is 1 van de 39 auto’s ooit gebouwd.

Goede tijden
Terwijl door de financiële onrust veel bedrijven en particulieren op hun geld zitten, blijft de automarkt bijzonder actief. Volgens James Cottingha, van Ferrari dealer DK Engineering, is het voornamelijk de babyboomer generatie die bezig is met verkopen. 8 Ferrari’s verwisselde de afgelopen weken van eigenaar voor een opgeteld bedrag van $ 135 miljoen. Volgens HAGI (Historic Automobile Group International) is in de eerste periode van 2012 is de prijs van Ferrari’s met 4,8 % gestegen.

3505GT
In 1962 werd de auto met chassisnummer 3505 gebouwd, gespoten in het herkenbare licht-groen van de UDT-Laystall renstal. Het raceteam van Stirling Moss zou echter nooit racen met de auto, op 23 April 1962 maakte de coureur een zware crash mee op het Goodwood circuit wat het einde van zijn race-carriere betekende.
Voor zover bekend verwisselde in 1996 de auto voor het eerst van eigenaar, Talacrest kocht de auto toen voor $ 3,5 miljoen. 3 jaar later verhuisde de auto naar de collectie van Yoshiho Matsuda in Japan.Categorie