Fiat gaat Mazda’s bouwen 1 minute leestijd

Alfa Romeo 4C Spider concept
Vrijwel alle fabrieken van Mazda staan in Japan, iets wat met de financiële onrust en daarmee valuta schommelingen het automerk behoorlijk ondermijnt. Eerder gaf het merk aan te werken aan strategische samenwerkingen met andere bedrijven, wat nu is gelukt met Fiat. In de fabrieken van Fiat en Chrysler wereldwijd, zullen binnenkort ook Mazda’s van de band gaan rollen.

Spider
De plannen die nog bevestigd moeten worden, luiden het begin van een belangrijke alliantie voor meer dan alleen het bouwen van auto’s. Met de MX5 heeft Mazda een platform waar Alfa Romeo graag gebruik van wil maken voor zijn nieuwe Spider. Terwijl Alfa Romeo zichzelf opnieuw aan het uitvinden is met de Guillieta en Mito, moet de Spider, naast de 4C coupé en spider, het huzarenstukje worden.Categorie(ën)