Eerste GL-klasse in AMG uitvoering 2 minutes leestijd

Mercedes-Benz GL-klasse 63 AMG 2013
Vlak nadat de foto’s en eerste informatie van de GL63 AMG het internet op lekte, heeft Mercedes-Benz de officiele informatie online gezet. De auto krijgt de inmiddels bekende 5,5 liter bi-turbo V8 mee, die in deze auto goed is voor 557 pk en 760 Nm koppel, gekoppeld aan een 7-traps automaat. Volgens de voorzitter van Mercedes-Benz AMG, combineert de auto de luxe van de S-klasse, met de dynamiek van een AMG sedan, bijzonder voor een 2,5 ton wegende mastodont. De auto is direct te bestellen en vanaf November wordt de auto in de showroom verwacht.

Niche
De GL-klasse is een niche auto, vaak gebruikt als luxe familie auto, waarbij de 3e zit-rij goed van pas komt voor de grotere families. In de AMG uitvoering is de auto exclusiever en sneller, een sprint naar 100 km/h is in 4,9 seconden gebeurd, op 250 km/h stopt de acceleratie door de elektronische begrenzer.

Strak
Eerst de uitspraak van de directeur, een zware auto, met hoog zwaartepunt die de dynamiek heeft van een lichte, kleine auto. AMG maakt daarvoor gebruik van 2 systemen, het AMG Ride Control en het Active Curve System, dit zorgt voor een strakke en stabiele wegligging. Hobbels in de weg worden zo gladgestreken en de bodyroll blijft tot een minimum beperkt.

Wheels
De auto die is verfraaid met allerlei AMG logo’s, staat standaard op 21″ lichtmetaal, waar het AMG High-Performance remsysteem in huist. Naast performance wordt er ook gedacht aan het milieu, de auto is uitgerust met een Eco modus, een start-stop systeem is ook standaard. De CO2 uitstoot komt daarmee op 288 gram per kilometer, met een verbruik van 12,3 l op 100 km.

[nggallery id=82]



Categorie

  • Stephan

    Enkel de velgen mochten in mijn mening een makeover hebben.