Fisker haalt $ 100 mln binnen 1 minute leestijd

Fisker Karma
In de eerste maanden van 2012 heeft Fisker ruim $ 100 miljoen binnen gehaald, wat betekend dat het merk meer dan 1000 Karma’s heeft verkocht. Het succes van de auto maakt veel slechts nieuws goed, in Nederland is de Karma het op 1 na meest verkochte model in zijn klasse, alleen de Porsche Panamera verkoopt beter.

Brand
Het goede nieuws dat Fisker bij monde van CEO Tom LaSorda wereldkundig maakte, ging gepaard met minder goed nieuws. Zo wordt de oorzaak van een brand onderzocht door de NHTSA en de rente-korting op een lening van de Amerikaanse overheid komt te vervallen.

Atlantic
Uit de successen put Fisker vertrouwen voor de toekomst, de Atlantic die in grotere volumes moet gaan verkopen dan de Karma, is een groot onderdeel van deze toekomstplannen. Door de tegenslagen loopt het model grote vertraging op, de productie gepland voor dit jaar, zal nu niet eerder beginnen dan midden 2014.Categorie(ën)