Eerste Vencer officieel 1 minute leestijd

Vencer Sarthe
Het prototype van een nieuwe Nederlandse sportwagen die vorige week werd gespot, is nu officieel gepresenteerd als de Sarthe. De auto wordt gebouwd op een stalen buizenframe met een carbon fiber body, het gewicht blijft daardoor beperkt op 1.390 kg. De auto heeft 510 pk van een achterin geplaatste V8 motor van GM, gekoppeld aan een 6 handbak.

De la Sarthe
Het nieuwe automerk uit de regio Twente, draagt de naam van het 24h Le Mans circuit, de la Sarthe. Volgens Vencer moet de auto goed zijn voor een topsnelheid van 328 km/h, een sprint van 0 naar 100 duurt 3,8 seconden. Voor het productie model dat plaats biedt voor 6 personen, wordt gedacht aan een luxe uitvoering. Wanneer de auto beschikbaar is en hoeveel deze gaat kosten, is nog niets bekend gemaakt.Categorie