Doorstart De Tomaso mislukt 1 minute leestijd

De Tomaso Pantera
Vorig jaar verraste het Italiaanse merk De Tomaso de autowereld door een comeback te maken, met niet minder dan 3 modellen. De autobouwer bekent van voornamelijk de Pantera (foto) die werd gemaakt tussen 1970 en 1991, wilde het succes van toen weer oppakken. Vorig jaar presenteerde het merk op de Autosalon Genève de Deauville, een luxe cross-over die investeerders warm moest maken. Dat gebeurde niet, het Italiaanse kanton Piemonte doet een laatste poging het merk te redden, iets wat hoogst onwaarschijnlijk is.

Markt
In de zoektocht naar financiële middelen, zijn diverse merken benaderd waaronder BMW en Ford. Laatst genoemde is geen onbekende van het Italiaanse merk, de Amerikanen hadden eerder een belang van 80% en de Pantera was getekend door de Amerikaan Tom Tjaarda. Auto’s daarop volgde konden niet eens in de schaduw staan van de supercar, de Guara was het laatste model en werd gebouwd tussen 1993 en 2004.Categorie