Historique veiling top 3 2 minutes leestijd

1957 Ferrari 625 TRC Spider
Deze Zaterdag wordt in Monaco de Grand Prix Historique gehouden. Het evenement voor klassieke raceauto’s vindt voor de 8e keer plaats, een week voordat het formule 1 circus weer neerdaalt in de dwergstaat. Voor de Monegasken is er niet alleen veel te zien, maar ook te koop. RM Auctions houdt op vrijdag en zaterdag een veiling van bijzondere motorfietsen en bolides. Het gerenommeerde veilinghuis dat eerder museumstukken van Ferrari en Ford afhamerde, heeft een uitgebreide catalogus opgesteld, wij selecteerde 3 bijzondere kavels. Want sommige dromen hebben wel een prijskaartje.

Peugeot 908 V-12 HDi FAP Le Mans
Speelgoed voor op het circuit wordt bijna niet exclusiever dan deze ex-fabriek LMP1 racer. Nadat Peugeot zich vorig jaar terugtrok uit de Endurance Racing, is dit de eerste auto die ter veiling wordt gebracht. De auto heeft een bijzondere race historie, met diverse Pole-Positions en snelste race rondes. De auto met chassis-numer 02 heeft een V12 diesel motor, goed voor ruim 700 pk. PSA wil tenminste € 1,5 miljoen ontvangen voor de auto.

[nggallery id=77]

Ferrari 625 TRC Spider
Mooier dan deze 1957 race auto wordt het bijna niet. Slechts 2 exemplaren zijn er door Ferrari gebouwd, bedoeld als volbloed raceauto. De auto die voor ruim 30 jaar in bezit is geweest van John von Neumann, verkeert door het onderhoud nog in absolute nieuwstaat. Zelfs de originele 625 LM race motor wordt bij de auto geleverd, bijzonder aangezien deze 50 jaar geleden los werd verkocht.
Voor de auto wordt een bedrag tussen de € 3 en € 3,7 miljoen verwacht.

[nggallery id=76]

Ferrari 166 Inter Spyder Corsa
Een Ferrari met minder dan 200 pk kan ook erg bijzonder zijn, dit is namelijk de 9e Ferrari ooit gebouwd. De auto die onder de hamer komt is het 6e model uit de serie die tot leven kwam in samenwerking met Carrozzeria Fontana. Eigenlijk overbodig om te vermelden, heeft deze auto diverse overwinningen behaald en inschrijvingen bij diverse races zoals de Mille Miglia. De auto wordt aangedreven door een bijzondere 2 liter V12, al is de eigendom historie even illuster. De volledig gerestaureerde auto staat genoteerd voor een verwachte € 1.1 – € 1.8 miljoen.

[nggallery id=75]Categorie(ën)