Spengler schrijft historie 1 minute leestijd

DTM 2012 Lausitzring Bruno Spengler
20 jaar geleden stond een BMW coureur voor het laatst bovenaan het podium in de DTM raceklasse, in de 2e race sinds de rentree, pakte BMW coureur Bruno Spengler de overwinning. Na 52 rondes op de Lausitzring, had de Canadees een seconde voorsprong op de Mercedes-Benz van Gary Paffett, die vorige week nog de race wist te winnen. Beide coureurs wisten al snel weg te rijden van het veld, Agusto Farfus (BMW) en Jamie Green (Mercedes-Benz) waren de gehele race in gevecht om de 3e stek, de rest van het veld (onder leiding van Audi coureur Ekström) werd op ruim 20 seconden achterstand gereden.

Nieuw
Weinig DTM-kenners hadden dit succes van BMW voorzien, de nieuwe renstal lijkt ervan te profiteren dat de andere teams dit seizoen ook met een nieuwe auto deelnemen. Audi lijkt nog de meeste moeite te hebben, in Hockenheim werden de inspanningen nog beloond met een 3e plaats, nu liet Spengler zich op grote achterstand zetten op een teleurstellende 5e plek.

Kampioenschap
Het betekend de 10e overwinning in de DTM voor Spengler, die nu de derde plaats in het kampioenschap bezet. Paffett staat na 2 rondes op 43 punten en gaat aan de leiding.Categorie