SUV van Bentley wordt groener 1 minute leestijd

Bentley EXP 9 F empty Palexpo
Bij de presentatie van Bentley, werd voornamelijk de luxe en power benadrukt, onder de motorkap zou de 6 liter W12 twin-turbomotor liggen, die wordt geleverd op de Continental GT. In Beijing vertelde Bentley dat een Hybride V6 aandrijving ook zeker een optie is. De hybride motor wordt momenteel geleverd op de Porsche Cayenne S Hybrid en Volkswagen Touareg Hybrid.

MLB Platform
Bentley’s SUV staat net als de vorig jaar onthulde Continental GT op het MLB platform, het universele platform van VAG waar nu onder andere de Audi Q5 en A4 t/m 8 op staat. Toekomstige generaties van de Porsche Cayenne en Volkswagen Touareg die nu al Hybride aandrijving hebben, worden ook op dit platform gezet.

Motoren
Op jaarbasis moeten er 1000 SUVs te fabriek verlaten, om die ambitie kracht bij te zetten overweegt het merk 3 motoren te leveren. Het W12 topmodel voor de koper die gaat voor prestaties, een 4 liter V8 (gepresenteerd in de Continental V8) voor de prijsbewuste klant, en een Hybride model voor een ecologisch verantwoord tintje.Categorie(ën)