Productie versie Artemis 1 minute leestijd

Eterniti Artemis Porsche Cayenne Turbo
Vorig jaar september op de IAA Frankfurt, presenteerde de Engelse tuner Eterniti de Hemera Concept, een tuning project op basis van de Porsche Cayenne. Op de Beijing Motor show is nu de productie versie gepresenteerd van de uitbundig aangepakte SUV. De naam Hemera is vervangen voor Artemis, nog steeds aangedreven door de 4,8 liter turbomotor. Achter de ontwikkeling van de auto zitten onder andere ex-Jaguar Alistair MacQueen en coureur Johnny Herbert. Het front van de auto heeft een grille die afkomstig lijkt van Jaguar, heel de auto doet Engels aan.

600pk
De motortuning heeft geresulteerd in een maximaal vermogen van 600 pk en 750 Nm koppel, waarmee het volgens Eterniti wereld’s eerste Super-SUV wordt. Het interieur heeft een grote make-over gekregen, waarbij er bagageruimte is ingeruild voor extra beenruimte voor de achterpassagiers. De productie gaat deze zomer van start, voor de auto vraagt de Londense tuner € 300.000.Categorie(ën)