Vettel terug aan de top 2 minutes leestijd

GP Bahrein 2012 Sebastian Vettel Red Bull Racing
In een beladen GP van Bahrein, stond Sebastian Vettel weer als van ouds op het hoogste schavot. McLaren coureurs Lewis Hamilton en Jenson Button maakte een goede kwalificatie mee, toch wisten ze maar 2 punten over te houden aan het weekend. Vettel had in plaats van de Britse coureurs, een Britse renstal achter zich aan. Kimi Raikkonen wist weer indruk te maken en verzilverde zijn prestatie met de tweede plaats. Romain Grosjean maakte het podium compleet wat aantoont dat Lotus F1 een team is om rekening mee te houden dit seizoen.

Rustig
Hoe onrustig de aanloop naar de Grote Prijs van Sakhir was, zo stil was het tijdens de race. Bij het doven van de lichten was het direct een race en waren ‘de dagen van protest‘ van het Bahreinse volk even vergeten. De beginfase stond bol van actie met inhaal-manouvres door wolken van zandstof, waarbij Felippe Massa en Kimi Raikkonen de meeste grip vonden. In de beginfase klaagde Jenson Button gelijk over zijn linker achterband wat hem deed terugvallen in het veld. Uiteindelijk kwam hij niet verder dan P18, op 2 ronden achterstand.

Kleurloos
Ondanks een bijzonder goede start van Massa, vanaf plek 14 op de grid, kon hij teamgenoot Fernando Alonso weer niet verslaan. De Spanjaard vertrok vanaf de 9e plek nadat hij niet de baan op ging in de 3e kwalificatie sessie. Scuderia Ferrari kon geen hoofdrol opeisen, de auto’s finishte op P7 en P9. Ook renstal Williams was erg ongelukkig, beide auto’s haalden de finish niet.

Leider
Vettel maakte er geen geheim van dat hij en de auto uit balans waren in de openingsraces. Deze overwinning brengt hem niet alleen met 53 punten bovenaan het klassement, hij tankt ook het nodige zelfvertrouwen voor de aanstaande races in Spanje en Monaco.