nieuwe G-klasse AMG wereldkundig 1 minute leestijd

Mercedes-Benz 2012 G63 AMG
Voor zijn officiële presentatie in Peking, heeft Mercedes-Benz de press-kits verstuurd van de top of the line AMG G-klasse uitvoeringen. De nieuwe 5,5 liter Bi-Turbo V8 vervangt de nog laatst overgeblevene uit de x55 AMG modelreeks. Deze motor levert nu 544 pk met 760 Nm koppel, de V12 Bi-Turbo 65 uitvoering heeft 612 pk en 1000 Nm koppel, een nieuw record op het gebied van terrein auto’s.

Nuances
Eerder maakte Mercedes-Benz de nieuwe G-klasse bekend, waarbij ook al werd geteased voor de opkomende AMG uitvoering. Met het uitbouwen van de auto, is niets van het GL-klasse-hoekige verdwenen, toch kon Mercedes-Benz het niet laten om Carbon-Fiber trim als optie aan te bieden. De G65 AMG verbruikt gecombineerd 17 l/100 km, waarbij het toch fijn is dat het start-stop systeem om benzine te besparen standaard is.

[nggallery id=69]Categorie(ën)