Muller op zoek naar € 25 mln 1 minute leestijd

Spyker D12 Peking to Paris concept
Misschien heeft het SUV concept van Bentley wel iets waker gemaakt bij Victor Muller. Op dit moment is hij naar eigen zeggen in gesprek met investeerders om de D8 Peking-to-Paris in productie te kunnen nemen. De auto werd onthuld tijdens de Autosalon Genève 2006 en past nog steeds in de plannen om een volume model te maken, maar liefst 1000 stuks volgens Muller. Om de concurrentie aan te gaan met de luxe modellen, is er wel € 25 miljoen nodig. Met een verwachte productie van 1000 stuks op jaarbasis moet het Spyker een financieel succes brengen, vorig jaar produceerde het automerk 12 modellen.

Focus
Muller deed deze en meer uitspraken in onder meer een interview met nu.nl, waarin hij in het artikel toegeeft dat Saab zwaar heeft gedrukt op Spyker. Nu de focus weer volledig op Spyker (hoe de naam weer luidt na gisteren) is gericht, heeft hij grote plannen en vertrouwen in toekomst. Daar voegde hij nog aan toe:
”De onderneming heeft behoefte aan rust en krijgt die ook”

Peking to Paris
Spyker heeft 2 SUV concepten gebouwd, in 2006 de D12 Peking to Paris, aangedreven door een VAG V12 motor, 2 jaar later kwam de D8 Peking to Paris, met een Amerikaanse V8 onder de kap. Wat nu de roadmap is voor de auto, wilde Victor Muller niet kwijt.



Categorie(ën)