Victor Muller woest op Lofalk 1 minute leestijd

Victor Muller Saab
Het rapport dat curator Guy Lofalk op 10 april presenteerde, kan allerminst rekenen op de goedkeuring van Victor Muller. Hij is erg ontsteld en is zelfs van mening dat de curator aansprakelijk moet worden gesteld voor de aan Swedish Automobile toegebrachte schade. Lofalk is op zijn beurt van mening dat er onoirbaar is gehandeld. Muller deed de uitspraken in de Zweedse rechtbank (dit werd herhaald in een verklaring van Swedish Automobile die gisteren werd verstuurd) waar hij verantwoording moet afleggen voor de failliete boedel.

Notendop
Volgens Lofalk wist Muller dat General Motors geen Chinese eigenaar zou toestaan, ook zou hij gelogen hebben over de laatst overgebleven partij voor overname, Youngman Pang Da. Op zijn plaats verwijt Muller dat Lofalk het proces heeft verstoord waardoor Saab niet meer te redden viel. Lofalk wil dat Muller gestraft wordt voor het achterhouden van informatie, in de grootste faillissement zaak in Zweden ooit. Als het aan Muller ligt, krijgt de curator geen vergoeding, maar een schadeclaim, als beloning voor het werk.

Aandeelhoudersvergadering
Met Spyker als enig overgebleven naam, wil Swedish Automobile NV weer zijn naam wijzigen in Spyker. Dit wordt vandaag tijdens de aandeelhouders vergadering besloten. De Amerikaan Martin E. Button zal tijdens de ava tekst en uitleg geven, als nieuwe (en enige) commissaris. Button was in 2006 representative van Spyker voor de Noord-Amerikaanse markt. Victor Muller vertelde eerder nieuw leven in Spyker te willen blazen, acties zoals een nieuwe aandelenemissie lijken dit eerder te ondermijnen. Het aandeel noteert nu € 0,13, vorig jaar hing de koers rond de € 4,-.



Categorie(ën)