Talent drijft boven op Monza 1 minute leestijd

Marc VDS Racing Blancpain Endurance Series Race 1 Monza, Italy
De gehele race hadden de coureurs te maken met een doorregent circuit van Monza, de safety-car ging het eerste halfuur het veld voor. Na de neutralisatie, wisten een aantal coureurs optimaal te profiteren van de omstandigheden, waaronder de equipe van WRT Audi, die met Marco Bonanomi, Edward Sandström en Laurens Vanthoor. Uiteindelijk was de race een prooi voor de Marc VDS racing BMW Z4, met Maxime Martin, Markus Palttala en Bas Leinders achter het stuur.

Frenzy
De race had het karakter van een tombola, sommige coureurs wisten tientallen plekken goed te maken. In het laatste uur van de 3-uurs race, was het vooral Maxime Martin die een ware demonstratie van talent gaf. De 20-jarige Belg reed binnen een kwartier zichzelf op het podium en met nog een half uur te gaan zelfs naar de overwinning. op de 3e plaats finishte de Belgische zanger Koen Wauters, die met Anthony Kumpen en Karl Wandlinger de SLS over het Italiaanse circuit stuurde.

4 wielen
Door de weersomstandigheden konden een aantal coureurs de wielen niet op het asfalt houden, een McLaren kwam daardoor in aanraking met de banden. MotoGP held Valentino Rossi reed ook mee, in de Ferrari 458 Italia van Kessel Racing. Hij finishte samen met Alessio Salucci in het midden van het veld op P29.

[nggallery id=67]Categorie