Porsche koopt Nardo 1 minute leestijd

Maybach Exelero Nardo Kombaan Italie
De Duitse automerken zijn on a roll, meerdere merken maakte meer dan een miljard euro’s winst, waaronder Porsche. Om hun werk beter te kunnen doen (en misschien, een klein beetje omdat het leuk is), heeft de Porsche Engineering Group het testcircuit van Nardo gekocht. De Italiaanse test-faciliteit van Prototipo SpA beslaat ruim 700 hectare wat een 6,2 km lang circuit huisvest, en de beroemde 12,5 km lange kombaan bestemd voor hogesnelheid proeven.

Mei
Vanaf Mei dit jaar zal Prototipo de sleutels van het terrein overdragen aan Porsche, dat in 1975 is gebouwd en vanaf de jaren ’90 hun eigendom is. De hellinghoek in de kombaan loopt van 4% naar een maximale 22,5% in de buitenbaan. Het record is in handen van Mercedes-Benz, ze joegen de C111 IV met een maximaal van 403,978 km/h over de kombaan.
Een van de auto’s die beroemd werd met Nardo waren de Maybach Exelero (afgebeeld) en de Volkswagen W12 Nardo Concept.Categorie(ën)