Numéro 9 is de pre-DS9 1 minute leestijd

Citroen Numero 9 Concept 2012
Dat Citroen persfoto’s zou versturen van de auto op het Place de la Concorde wisten we al een maand geleden, nu heeft het Franse merk alle informatie van de auto bekend gemaakt. Numéro 9 heeft Citroen gekozen voor de Metropolis Concept opvolger en het laatste concept opweg naar het DS9 productie model. De auto biedt naast een uiterlijk met présence, luxe ook goede prestaties, de topsnelheid ligt boven de 240 km/h.

Samenwerking
Het aanstaande vlaggenschip van de DS-serie, wordt aangedreven door een 225 pk krachtige 1.6 liter 4-cilinder turbomotor, ontstaan uit de samenwerking van BMW en PSA. Naast een conventionele verbrandingsmotor, kan de auto ook worden aangedreven door een 70pk sterke elektromotor. Alleen op stroom komt de auto 50 km ver, weer opladen duurt 3,5 uur op het lichtnet.Categorie(ën)