Lamborghini SUV heet ‘Deimos’? 1 minute leestijd

Lamborghini LM002
Een Lamborghini SUV Design studie stond gepland voor onthulling in Genève, maar door de EXP 9 F die zuster-bedrijf Bentley meebracht, moest dat plan nog even in de ijskast. De auto is inmiddels al getoond aan een selecte groep mensen en zal onthuld worden tijdens de Beijing Motorshow over 2 weken. Inmiddels heeft Lamborghini een merknaam aanvraag gedaan voor ‘Deimos’, of dit de naam is van de SUV, zal blijken op 23 april.

Model
Volgens insiders is de auto niet te vergelijken met de eerste SUV (artikel foto, de LM002) die door het merk werd gebouwd. Het model lijkt het meest als wat nu terug is te zien op de BMW X6, het staat op het VAG Q7 / Touareg platform. Het uiterlijk heeft de duidelijke Lamborghini-DNA kenmerken meekregen, die werden getoond met de Sesto Elemento. Het interieur heeft nog de meeste overeenkomsten met het conceptmodel, waar ook de carbon-fiber productie techniek als in de Avantador J in terug is te vinden.

Naam
Auto’s van Lamborghini krijgen een naam die op de een of andere manier zijn verbonden aan het stierenvechten. De Aventador was een stier die in 1993 de ‘Trofeo de la Peña La Madroñera’ ontving, of de 4-deurs Estoque, wat de naam is van een dolk voor de Matador. Over 2 weken is pas meer informatie bekend, tot die tijd lijkt de naam afkomstig van de Griekse Mythologie. Waar Deimos als zoon van Ares en Aphrodite staat voor terreur.Categorie(ën)