Hongarije bouwt nieuwe CLC 1 minute leestijd

Mercedes-Benz CLC press
De nieuwe Mercedes-Benz fabriek gaat de opvolger van de kleine C-klasse bouwen, de carrosserie vorm was in het verleden een 3-deurs, maar kon nooit de strijd aan met de populaire 3-serie coupé en later Audi A5. De nieuwe auto staat (ondanks wat de naam doet vermoeden) op het platform van de in Genève onthulde A-klasse. Later deze maand zal Mercedes-Benz het doek trekken van de nieuwe CLC tijdens het LA: AV CLUB festival in Los Angeles.

Sportief
De productie van de CLC ligt op dit moment al 2 jaar stil, 2 jaar na de her-introductie van de auto die eerst als C-Klasse Sport coupé door het leven ging. Ondanks de sportieve pretenties, wist de auto nooit sportieve rijders te verleiden tot aanschaf. Na een meer sportieve en dynamische A-klasse, gaat Mercedes-Benz een andere koers varen met de hatchback / sport coupé. De auto zal op de basis van de nieuwe A-klasse staan, met hetzelfde nieuwe karakter als de nieuwe baby-Benz.

[nggallery id=59]Categorie(ën)