Dubbelslag WRT Audi 1 minute leestijd

Audi WRT R8 FIA GT1 2012 Nogaro
Op het Franse circuit Nogaro werd de eerste ronde gehouden van het FIA GT1 kampioenschap, veel werd verwacht van de McLaren’s en altijd snelle Audi’s. Maar echt spannend werd het nooit in zuid-Frankrijk, het WRT Audi team domineerde de vrije training, kwalificatie en beide races met Laurens Vanthoor en Stephane Ortelli die de overwinning in beide races pakte. Oliver Jarvis en Frank Stippler werden in beide races tweede.

Onbedreigd
Spannend werd het dus niet in de openingsraces, Vilander wist nog op te vallen door vanaf de 5e stek op te schuiven naar P2, door naar wat later bleek, een valse start. Achter de Audi’s had de Ferrari 458 moeite om de Mercedes-Benz SLS’en achter zich te houden, daardoor ook geen Nederlander op het podium. Nicky Pastorelli kwam niet verder dan P4 in de hoofdrace.Categorie