Toyota TS030 mist ELMS Spa 1 minute leestijd

Toyota 2012 TS030
Een grote tegenslag voor het Toyota Racing Team, tijdens tests op Paul Ricard is de LMP1 wagen gecrasht, met een beschadigde monocoque tot gevolg. Toyota kan de TS030 niet op tijd klaar krijgen voor de 6 uurs race op Spa-Francorchamps, de enige opwarm-ronde voor de 24h van Le Mans. De auto maakt net als meer teams dit jaar voor het eerst gebruik van hybride aandrijving, testen is in deze fase nog groot belang voor de ontwikkeling van de auto.

Aandrijving
De laatste jaren voerde Audi de ranglijsten aan, door het wegvallen van Peugeot dit jaar, lijkt de overwinning nog eenvoudiger te zijn geworden. Dat is niet als Toyota er wat aan kan doen, de 3,4 liter V8 hybride aandrijving in de auto zou het Audi lastig moeten maken.
Toyota zal deelnemen met 2 auto’s, waaronder een auto bestuurd door het trio Alexander Wurz, Nicolas Lapierre en Kazuki Nakajima.Categorie