Jaguar bevestigd de F-Type 1 minute leestijd

Jaguar F-Type testing
Op de New York Motor Show heeft Jaguar bevestigd dat de F-Type in productie gaat, een auto gebaseerd op de C-X16 concept. Jaguar eert daarmee de aluminium-erfenis van Ford, in die tijd werd de XJ gebouwd met een volledig aluminium body. De C-X16 die vorig jaar op de IAA Franfurt werd onthuld staat model voor de nieuwe 2-zits roadster. Verder zal een nieuwe generatie motoren debuteren in de F-type, die later dit jaar wordt onthuld op waarschijnlijk de Mondial de l’Automobile in Parijs.

Concept
De C-X16 was het tweede concept model van Jaguar sinds het eigendom is geworden van Tata Motors. De Design-studies tonen aan dat het merk met een frisse blik kijkt naar her heritage. Global Brand Director Adrian Hallmark weet dit mooi in woorden uit te drukken:

The core appeal of Jaguar’s cars is their sporting heart, and that heart will beat stronger than ever before in the F-TYPE.

Sportief
In het persbericht reflecteert Jaguar op het feit dat ze te lang niet de wereldspeler zijn geweest, de F-Type is het begin van een nieuw tijdperk. De F-Tpye word ontwikkeld in het vernieuwde, atelier-like Castle Bromwich in de British Midlands, om het saaie imago af te stoffen. De auto beloofd ook een nieuw niveau van Jaguar-dynamisch rijden, ook volgens de trend.
De auto staat vanaf midden 2013 bij de dealer.



Categorie(ën)