SRT Viper onthuld 2 minutes leestijd

Chrysler SRT Viper 2013
Het belangrijkste model van de New York Motorshow is zojuist onthuld, de SRT Viper. Chrysler laat het Dodge merk vallen voor de muscle-car, deze valt nu onder de SRT vlag. Het model biedt revolutionaire veranderingen zoals het gebruik van lichtgewicht materialen en wordt leverbaar in 2 varianten. De auto wordt aangedreven door een atmosferische 8.4 liter V10 die 649 pk en 813 Nm koppel levert, het krachtigste wat het automerk te bieden heeft.

Wegligging
Volgens Chrysler heeft de motor het meeste koppel ooit behaald met een motor zonder hulp van een turbo of kompressor. Naast de power-output van de auto, is het chassis aangepakt en is circa 50% meer rigide dan het vorige model. De stuurkolom wordt, samen met meer onderdelen, gesourced bij dezelfde leverancier als Ferrari en Maserati.
De model toevoeging GTS blijft behouden voor de auto, waarbij de auto strakker op de weg ligt door het actieve onderstel. Ook is er een SRT Track Package samengesteld waarbij de bolide is geoptimaliseerd voor circuit prestaties. Om de kracht op de weg kwijt te kunnen zijn banden gemonteerd met de 355 breedtemaat achter en 295 voor.

Luxe
Welke uitvoering je ook kiest, de auto biedt een stuk meer luxe dan voorheen, zo is stabiliteit en tractie controle (volledig uit te schakelen), net als cruise control voor de langere ritten, standaard. Voor het entertainment heeft Chrysler gekozen voor een 8.4-inch Uconnect Media Center, waarbij het geluid wordt verzorgd door het Harmann Kardon Logic-7 systeem.

Racing
Uiteraard zal er een race versie worden gebouwd voor de diverse klasses, nog dit jaar zal de SRT Viper GTS-R zijn debuut maken in de American Le Mans Series met coureurs Dominik Farnbacher, Marc Goossens, Ryan Hunter-Reay en Kuno Wittmer.
Chrysler heeft samengewerkt met het Forza Motorsport 4 ontwikkel team, voor wie geen racelicentie in bezit heeft, de auto is binnenkort gratis te downloaden.

[nggallery id=52]



Categorie(ën)