Fisker presenteert de Atlantic 1 minute leestijd

Fisker Atlantic reveal event press
EV nieuwkomer Fisker wist een bijzondere sfeer te creëren door de Atlantic te onthullen tijdens een ‘reveal event’, op de vooravond van de New York Motorshow. Veel van de auto was uitgelekt, maar toch waren alle ogen gericht op het tweede model van Fisker, dat het betaalbare broertje van de Karma gaat worden.

Second Generation
De auto die eerst bekend stond als ‘Project Nina’, is in veel opzichten onderscheidend ten opzichte van de conventionele modellen in zijn klasse. De auto introduceert onder andere het ‘spider structure’ glazen dak, wat veel ruimte in de auto oplevert. Door ervaringen met de GM motor in de Karma, is er nu gekozen voor een 2 liter 4-cilinder turbomotor van BMW.

Vuiltje aan de lucht
Wat de specificaties en prijzen zijn kon Fisker nog niet bekendmaken, over een productiestart wordt nog niet eens gedacht. Tom LaSorda melde dat de auto misschien niet eens in Delaware, VS gebouwd gaat worden. In Maart het heeft het automerk $ 132 miljoen aan privé-investeringen zekergesteld, wat het wegvallen van de subsidie opvangt.

[nggallery id=63]



Categorie(ën)