Sterk optreden Coronel in Valencia 1 minute leestijd

Tom Coronel WTCC Valencia 2012
Afgelopen weekend heeft Tom Coronel een goede prestatie neergezet door zich op het podium te rijden in beide races. In de eerste race moest hij nog Yvan Muller en Gabriele Tarquini voor zich dulden, in de slot-race kon hij net niet voorbij aan de Zwitser Alain Menu in zijn Chevrolet. Het automerk bevestigd zijn inzet in de WTCC door wederom beide races te winnen en de voorsprong in het kampioenschap uit te breiden tot bijna 80 punten op BMW.

1e race
Yvan Muller kon onbedreigd naar de overwinning rijden tijdens de eerste race die hij finishte met 7 seconden voorsprong op nummer 2 Tarquini. Muller pakte daardoor de 3e zege uit 3 races dit seizoen tot nu toe. Achter Muller vochten Tarquini en Coronel voor de tweede stek, waarbij de Nederlander niet geheel volgens het boekje reed. Na een berisping van de race-leiding moest ging hij minder agressief het gevecht aan en schikte zich in zijn positie.

2e race
Coronel begon welvarend aan de race en stootte snel door naar de vierde plek, terwijl Menu door een tikje te geven aan D’Aste de leiding greep. In de 9e ronde pakte Coronel de tweede plek door een rijders-fout van Engstler en een manoeuvre op D’Aste. Coronel maakte de eindfase nog spannend door Menu flink onder druk te zetten, deze hield echter het hoofd koel en hield zijn auto onder controle.



Categorie