Next-gen GL-klasse gelekt 1 minute leestijd

Mercedes-Benz GL-klasse 2013
Het debuut van de nieuwe GL-klasse stond eigenlijk gepland voor morgen, express of per-ongeluk is het pers-embargo gebroken en is het nieuwe model al te zien. De mastodont krijgt nieuwe design-cue’s mee van AMG en op onderdelen zoals de koplampen van de SLK/SL, die op de SUV een stuk mooier uitkomen dan op de coupé/cabrio. In het interieur is weinig ingrijpend veranderd, het verschil zit in de kwaliteit van de afwerking.

Eerste run
De auto zal voor de eerste periode alleen leverbaar zijn met de dikke GL500 en GL350 CDI, goed voor respectievelijk 400 en 300 pk. De transmissie wordt verzorgd door een 7-traps automaat, instelbare luchtvering zorgt voor het gewenste rijgedrag. De auto is door lichtgewicht materialen ongeveer 100 kg minder zwaar gemaakt dan zijn voorganger.

[nggallery id=50]Categorie(ën)