Fisker Atlantic gelekt 1 minute leestijd

Fisker Atlantic
Via een Tsjechisch forum dat eerder informatie lekte van de Aventador J, zijn nu foto’s opgedoken van de Atlantic, een auto die werd ontwikkeld onder de naam Project Nina. De auto is de helft goedkoper dan de Karma en zal worden onthuld tijdens de New York Motorshow over een paar dagen.

Kwaliteit
Het jaar 2012 begint niet goed voor Fisker, interne problemen en technische mankementen zorgde voor slechte publicaties. De nieuw aangestelde CEO Tom LaSorda, kan het imago flink opvijzelen met het 2e model van de nieuwe autobouwer. De Atlantic plaatst zich net als de Tesla Model S in het luxe segment van de Audi A6 en Mercedes-Benz E-klasse.

Motorgeluid
Een van de klachten die eigenaren ervaren in de Karma is het motorgeluid van de 260 pk GM motor. In de Atlantic zou gekozen voor BMW als motorleverancier met een 4-cilinder turbo motor. Of het systeem van de Karma dat de motor direct de stroom stuurt naar de elektromotoren is nog niet duidelijk.Categorie(ën)