Hoofdstad minder EV gunstig 1 minute leestijd

Tesla EV
Vanaf vandaag is het voor inwoners van Amsterdam een stuk minder interessant om een Elektrische auto aan te schaffen. Voordelen zoals gratis parkeren, opladen en een vergunning zijn vanaf nu verleden tijd. Het enige voordeel dat nog overblijft, is dat de aanvraag van een elektrische auto met prioriteit wordt behandeld.

Betalen
De regelingen waren in 2009 ingevoerd om het elektrisch rijden in de stad een duwtje in de rug te geven. Elektrische auto’s mochten gratis parkeren, bij gratis laadpunt. Voor de stroom zal nu betaald moeten worden, het opladen bij een snellader is ook duurder geworden dan bij een conventioneel laad-station. In de komende jaren blijft Amsterdam € 10 miljoen investeren in meer infrastructuur voor elektrisch rijden. De investeringen omvatten onder andere een uitbreiding van het aantal laadpalen van 300 nu, naar 1.000 stuks.

Cijfers
Eind vorig jaar bracht Car2go nog 300 elektrische auto’s op de markt voor verhuur in Amsterdam, dat bracht het totaal aantal modellen in Nederland op 1.338. Krap 3.000 laadpunten bedienen nu nog de auto’s van prik, dat aantal zal rap gaan stijgen want in 2020 veracht de overheid 200.000 elektrische auto’s in het wagenpark te hebben.Categorie(ën)