Duitse tuning in Genève 1 minute leestijd

Hamann Mercedes-Benz SLS Roadster Hawk
Duitse tuners zoals RUF, Brabus en TechArt hebben elk jaar veel te bewijzen op de Autosalon. Een Porsche met V8, 800pk E-klasse cabrio en cartoon-stijl body-kit voor SLS AMG Cabrio, het moet sneller en gekker. De Porsche V8 wordt met zijn stalgenoten behandeld in het laatste deel van tuners in Genève, nu de meest opvallende Duitse tuning modellen.

Brabus
Brabus heeft het verfijnde concept van de 800 pk sterke, V12 Bi-Turbo doorgevoerd in meerdere modellen van Mercedes-Benz. Op de stand stond de oorspronkelijke ROCKET, gezamenlijk met de SV12 R, 800 Widestar (G-klasse), E V12 en op de C-klasse Coupé gebaseerde Bullit. Centraal stond de vorig jaar in Essen onthulde SLS 700 Biturbo Roadster.

SLS
Naast Brabus zijn er meer tuners die kiezen voor Das Haus, het Zwitserse FAB Design heeft een bodykit gemaakt waardoor de SLS zo kan figureren in een cartoon. Ook Hamann verbouwde een rode SLS Roadster, met het bekende recept van opgepompte randen met grote luchtgaten. Om een beetje tegen-gas te geven tegen het tuning-geweld, had Mercedes-Benz zelf een maagdelijk-wit exemplaar staan.

BMW
Tuning van BMW lijkt voorbehouden voor de oudgediende tuners, zoals Alpina en AC Schnitzer, beiden met een rijke race en tuning historie. Op basis van de M5 bouwde AC Scnitzer de ACS5 Sport, een upgrade naar 540 pk goed voor 320 km/h topsnelheid. Alpina presenteerde de 6-serie B6 Bi-Turbo met 540 pk, wat huis-tuner ‘M’ direct overtrof met 20 pk voor de M6.Categorie(ën)