‘Volgend jaar GP van Argentinië’ 1 minute leestijd

Argentinie Grand Prix Mar Del Plata
De Formula 1 organisatie zit niet stil. Na de aankondiging van een mogelijke IPO, wordt er nu onderzocht of er volgend jaar nog een GP op de kalender bij kan. Met 20 races is het 2012 seizoen een nieuw record, kunnen de teams en het publiek warm gemaakt worden voor een extra Grand Prix die plaats gaat vinden in Argentinië? De locatie Mar del Plata lijkt alle mogelijkheden en faciliteiten in huis te hebben voor een groot Formule 1 feest.

Afgelast
De laatste keer dat Argentinië een plek had op de Formule 1 kalender was 1998, in 1999 zou het circus terugkeren naar Zuid-Amerika, maar de race werd afgeblazen, niet in de laatste plaats vanwege een grote recessie in het land. Nu er weer economische voorspoed is, vindt presidente Cristina Fernandez de Kirchner het hoogtijd dat de motorsport koningsklasse weer Argentinië aandoet.

Past
In de historie heeft Juan Manuel Fangio de meeste overwinningen (4x) behaald op de Argentijnse circuits, de locatie die nu wordt onderzocht is gelegen vlakbij de geboorteplaats van de legende. De Grand Prix zou verreden moeten worden in de badplaats van 500.0000 inwoners, Mar del Plata, waar dit jaar Le Dakkar van start ging. Het stratencircuit zou uitstekend passen in de infrastructuur, alle faciliteiten en mogelijkheden zijn aanwezig voor een groots Formule 1 evenent. Volgens een insider in de Formule 1 zou de Grand Prix dichtbij de race in Sao Paolo aan het einde van het seizoen (december) worden georganiseerd. Het is dan zomerweer in het land en de race kan prime-time worden uitgezonden in heel Amerika.Categorie