‘Perez moest lossen’ 1 minute leestijd

Sergio Perez Grand Prix Maleisie 2012
Sergio Perez die vorig jaar debuteerde, reed in zijn Sauber een bijzondere Grand Prix van Maleisië. Hij werd tweede in zijn auto, aangedreven door een Ferrari motor en daar ligt een punt van discussie. Team eigenaar Peter Sauber reageert niet op vragen van de journaille of Perez moest afhouden op Fernando Alonso. Ondanks dat het team genoegen moest nemen met de tweede plaats vierde het feest, de teambaas huilde van geluk met het vallen van de vlag.

Gemerkt
Perez wist 7 seconden in te lopen op raceleider Alonso, toen hij zich aandiende bij Alonso leek hij sneller en voorbij te kunnen aan de Ferrari. Dit gevecht duurde helaas maar een ronde, voordat hij van de pitmuur te horen kreeg dat hij het voorzichtig aan moest doen. Of Ferrari contact heeft gehad met Sauber zal nooit worden ontdekt, maar het bericht “We need this position, we need this position, possible light-rain..“, doet vermoeden. Tijdens de 50e ronde maakte hij een ongelukkige rijders-fout in bocht 14 en liet daarmee de kans op de overwinning liggen.

Scuderia Ferrari
Felipe Massa heeft het moeilijk bij Ferrari, hij stelde teleur in Albert Park waardoor Ferrari een nieuw chassis opstuurde naar Sepang. Ook met het nieuwe model stelt hij teleur, hij finishte als 15e. Of hij dit seizoen vol gaat maken is nog niet zeker, terwijl Alonso van Ferrari een FF cadeau kreeg, staat het stoeltje van Massa ter discussie. Geruchten op het paddock zijn nu dat Perez mogelijk de tweede Ferrari rijder gaat vervangen.



Categorie